Specialisatie Burnout

Specialisatie Burnout

15-12-2023 10:00 -17:00
€ 995

Ben jij op zoek naar een opleiding waarmee je je specialiseert in de problematiek van burn-out? Geïnspireerd door de prachtige tekst van Konstantinos Kavafis nemen wij je mee op avontuur naar onbekende havens. Onze dieptepsychologische benadering kijkt verder dan alleen de buitenkant en biedt jou een holistisch perspectief op het genezingsproces. Met deze specialisatie kun jij de gids zijn voor jouw cliënten op hun tocht naar herstel en verbondenheid, zodat zij met vreugde en genot weer aan het roer kunnen staan van hun eigen leven!

“Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka
Wens dat de weg dan lang mag zijn
Vol avonturen, ervaringen.
Dat er veel zomermorgens mogen komen
Waarop je, met vreugde en genot
Zult binnenvaren in onbekende havens.”
Konstaninos Kavafis (1863-1933) dichter, Ithaca.

Specialisatie Integral Eye Movement Therapie IEMT

Specialisatie Integral eye movement therapy (IEMT)

16-05-2024 10:00 -17:00
€ 999

De vijf-daagse scholing Integral Eye Movement Therapy, IEMT, bied je een goede manier om je cliënten hun belemmerende emoties en overtuigingen te ontdekken en te veranderen.

Specialisatie Communicatie En Ons Lichaam

Specialisatie Communicatie en ons lichaam

n.n.b.
€ 1.000

Deze scholing is aan te raden voor mensen die werken of willen gaan werken met mensen en biedt het een uitkomst ter voorkoming van overbelasting, arbeidsconflicten en communicatie.

In deze scholing leer je te communiceren, te luisteren naar je emotie en op de juiste manier naar je ademhaling van je lichaam te luisteren.

Specialisatie Communicatie En Rouw

Specialisatie Communicatie en Rouw

n.n.b.
€ 1.000

In deze specialisatie krijg je inzicht in de diepere betekenis van emoties en handvaten om ermee om te gaan. Met Verbindend communiceren leer je woorden te geven aan je innerlijke wereld met deze taal van verbinding met jezelf en de ander. Ook bij rouwprocessen komen emoties uitgebreid aan bod en krijg je instrumenten voor verwerking.

Specialisatie Het Onbewuste Bewust Maken

Specialisatie Het onbewuste bewust maken

n.n.b.
€ 850

Deze zesdaagse scholing biedt veel inzicht en is vooral bruikbaar voor mensen die het moeilijk vindt om over hun problemen te praten.
Door de kleurendiagnostiek toe te passen krijg je inzichten op basis van het gebruik van kleuren in tekeningen die de cliënt onbewust heeft gekozen. Aan de hand daarvan kun je het gesprek aangaan met je clieët. Voice dialogue geeft ook veel inzicht in de innerlijke dynamiek van de persoonlijkheid en geeft handvaten om therapeutisch integratie en heling te brengen én onbewuste belemmeringen worden aangepakt.

Specialisatie Andere Kijk Op Therapie

Specialisatie Andere kijk op Therapie

n.n.b.
€ 1.150

Deze achtdaagse scholing is uitermate geschikt voor mensen die met mensen werken of van plan zijn om met mensen te gaan werken.

De meeste mensen vertellen in de intake wat ze kwijt willen of niet De intake anders is er op gericht om op een andere manier de intake te houden zodat de mensen veel meer geneigd zijn hun levensgeschiedenis te vertellen.

Intake anders maak gebruik van een bepaalde vraagstelling ontwikkeld die namelijk kort en bondig, omhoog haalt waar de cliënt mee zit, waarna de cliënt de therapie anders, direct krachtiger, voor zichzelf beleeft door middel van metaforen.

Specialisatie Hypnose Verdiepingen

Specialisatie Hypnose Verdiepingen

n.n.b.
€ 1.200

De verdieping is aan te raden voor mensen die met mensen werken of willen gaan werken. Deze scholing is bij uitstek geschikt voor wie met mensen de diepte in willen gaan. Op eenvoudige wijze word je geleerd de tools toe te passen. Deze scholing is zorgvuldig samengesteld zodat iedereen die met mensen werkt of gaat werken op een mooie fijne manier de tools kan toepassen.

Door het richten van aandacht wordt (hypnotische) trance opgewekt. Dat gebeurt niet alleen door het toepassen van inducties, maar ook bij gerichte oefeningen met ademhaling in IEMT. Deze combinatie helpt je om je praktijk als hypnotherapeut te verbreden en te verdiepen.

Specialisatie NLP En Verbinden

Specialisatie NLP en Verbinden

n.n.b.
€ 750

In deze scholing leer je door middel van de NLP gesprekstechnieken om snel tot de kern te komen en onderliggende problematiek aan te pakken en hulpbronnen te brengen die je cliënt nodig heeft om ervaringen te verwerken en te bevrijden van saboterende patronen.

En door de combinatie met Verbindend Communiceren krijg je handvatten of te zeggen wat je wilt en je gevoelens de ruimte geeft én leer je tot de kern te komen en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Echt een aanrader voor iedereen die met mensen werkt en met name voor relaties.

Specialisatie Hypnose En Trauma

Specialisatie Hypnose en trauma

n.n.b.
€ 1.350

De moderne hypnose zoals wij dit ontwikkeld hebben is effectief voor iedereen die met mensen werkt of wil gaan werken.

Deze scholing zorgt dat je leert om te gaan met de huidige trance zonder dat hiervoor een inductie

(ingeleide hypnose) voor nodig is. Immers we willen niet graag met de pijn in aanraking komen en gaan er bij weg. De moderne hypnose is hierop gericht.

Samen met integral eye movement therapy en oog op seksualiteit maakt deze scholing uitermate geschikt voor Trauma waarbij we werken met de ontstaande trance.

Specialisatie Transformatie Van Trauma En Innerlijke Overtuigingen

Specialisatie Transformatie van trauma en innerlijke overtuigingen

n.n.b.
€ 1.200

Duur: acht dagen

Met Voice dialogue en IEMT leer je hoe je mensen die met trauma worstelen kunt helpen om weer meer zelfregie te krijgen en onverwerkte emoties te helen.

Specialisatie Trauma En Emoties

Specialisatie Trauma en emoties

n.n.b.
€ 1.050

Deze scholing is bedoeld om met emoties om te leren gaan en trauma te behandelen. Als je met mensen werkt of gaat werken is het belangrijk om handvatten te krijgen om met emoties te kunnen zijn en blijven. Ook leer je hoe je kunt helpen trauma te verwerken. Met name als cliënten niet kunnen omgaan met emoties of last hebben van onderliggend trauma biedt deze scholing nuttige tools.

Specialisatie Trauma En Adem

Specialisatie Verborgen trauma en adem

n.n.b.
€ 1.200

Trauma is niet altijd zichtbaar, maar kan dan toch een grote invloed uitoefenen op het leven van mensen. Met ademtherapie en IEMT leer je hoe je mensen die met trauma worstelen kunt helpen. Zodat ze verder kunnen en niet langer verstrikt blijven in het trauma.

Vooral voor mensen die met mensen al aan het werk zijn of dit willen gaan doen is dit een mooie manier om je te specialiseren op trauma. Deze scholing gaat, door middel van Integral eye movement therapy (IEMT) en ademhaling,  je cliënten leren om te begeleiden bij trauma.

Specialisatie Verborgen Verleidingen In Je Praktijk

Specialisatie Verborgen verleidingen in je praktijk

n.n.b.
€ 950

In je praktijk kun je als therapeut en beginnend therapeut van alles tegenkomen. Deze achtdaagse specialisatie helpt je ze te herkennen en er mee om te gaan. Maakt je bewust van je eigen reacties die uit onverwerkte emoties voortkomen, zodat je niet in de val loopt van de verborgen verleidingen, onbedoelde tegenoverdracht waarin je je kunt verliezen. Daardoor ben je beter voorbereiden kom je niet zo gauw voor verrassingen te staan. In combinatie met regressietherapie en trauma en ademtherapie heb je een volledig pakket om als therapeut stevig in je schoenen te staan.

Specialisatie Het Kind In Jezelf Terugvinden

Specialisatie Het kind in jezelf terug vinden

n.n.b.
€ 1.100

Deze achtdaagse specialisatie gaat uit van de visie dat wij als mens gedurende ons leven allemaal overlevingstechnieken hebben aangeleerd. We zijn ons er vaak niet van bewust waar onze postulaten en obsessoren vandaan komen. Er is bevrijding nodig van het innerlijk kind dat bepaalde gebeurtenissen niet goed heeft kunnen verwerken. Tevens is het belangrijk dat we de veiligheid ervaren als volwaardig volwassen mens die zich vrij beweegt in de wereld zonder belemmerd te worden door de gebeurtenissen uit het verleden (ons innerlijk kind). In combinatie met verlieskunde en het ademwerk zorgt ervoor dat we trauma’s en onderliggende problemen uit onze jeugd goed kunnen verwerken.

Specialisatie Lichaamswerk En Seksualiteit

Specialisatie Lichaamswerk en seksualiteit

n.n.b.
€ 1.000

Deze scholing is een leerproces over de bewustwording van en de omgang met erotiek in (tegen-) overdracht in de praktijk van zorgverleners. Het belang van deze training blijkt uit de geschiedenis van klachten, uitspraken en maatregelen t.a.v. zorgverleners in de achterliggende jaren. Afspraken, vastgelegd in o.a. beroepscodes van de diverse zorgdisciplines, blijken onvoldoende en staan regelmatig ter discussie. In combinatie met emotioneel lichaamswerk en ademtherapie ontwikkel je meer zicht op deze thematiek en leer je technieken die je als therapie kunt inzetten.


Specialisatie Rouw En Heling

Specialisatie Rouw en Heling

n.n.b.
€ 950

In deze zevendaage specialisatie krijg je inzicht in de diepere betekenis van emoties en onverwerkte gebeurtenissen én je krijgt handvaten om ermee om te gaan. Ook bij rouwprocessen komen emoties uitgebreid aan bod en krijg je instrumenten voor verwerking.
In combinatie met Regressietherapie en Ademwerk krijg je grip op je emoties, bevrijd je jezelf van belemmerende patronen en leer je hoe je op zijnsniveau en vanuit heelheid er kunt zijn voor je cliënten.

Specialisatie Trance En Verdieping

Specialisatie Trance en verdieping

n.n.b.
€ 1.325

Met de negendaagse specialisatie Trance en verdieping leer je met behulp van verschillende methoden en vanuit verschillende perspectieven te werken met cliënten: hypnose, systemisch werken. Verlieskunde gaat in op verlies en rouw, wat is het eigenlijk en hoe kun je ermee omgaan en ermee werken? Vooral is de manier van werken met mensen heel belangrijk om de juiste tools te leren inzetten.

Specialisatie Systemisch Gezien

Specialisatie Systemisch gezien

n.n.b.
€ 1.200

Voor degene die op een andere manier wil gaan werken is dit bij uitstek een goede scholing. Werk je met mensen of wil je met mensen gaan werken of je verder scholen dan raden we deze scholing aan.

Je leert gebruik te maken van systemisch werken om verder te kijken naar patronen die in het onderbewuste aanwezig zijn. Door systemisch werken maak je een opstelling die een ruimtelijk beeld van een systeem maakt. Dat kan een familiesysteem zijn, maar ook organisaties en nog veel meer. Door naar een opstelling te kijken kan je bewust waarnemen welke onbewuste patronen er meespelen. Patronen die je leven sturen, terwijl je misschien zelf een andere kant op wil.

Door er van een afstandje naar te kijken komt dit patroon in je bewustzijn en kan je andere keuzes maken.

 

Specialisatie Integral Eye Movement Therapie IEMT

Specialisatie Integral eye movement therapy (IEMT)

n.n.b.
€ 999

De vijf-daagse scholing Integral Eye Movement Therapy, IEMT, bied je een goede manier om je cliënten hun belemmerende emoties en overtuigingen te ontdekken en te veranderen.

Specialisatie Systemisch Werken En Opstellingen

Specialisatie Systemisch werken en opstellingen

n.n.b.
€ 970

Systemisch werken gaat niet alleen om familie opstellingen

Als begeleider van een opstelling maak je gebruik van de techniek die men opstellen noemt. Opstellen is namelijk een ambacht. Deze techniek kan je leren. Het fenomenologisch waarnemen en aandacht hebben voor de systemische dynamieken zal een belangrijke plaats in deze masterclass innemen. Jouw rol als begeleider, de elementen die je kunt gebruiken in je praktijk zullen naast het hanteren van interventies onderdeel zijn van deze dagen..

Specialisatie Burnout

Specialisatie Burnout

n.n.b.
€ 995

Ben jij op zoek naar een opleiding waarmee je je specialiseert in de problematiek van burn-out? Geïnspireerd door de prachtige tekst van Konstantinos Kavafis nemen wij je mee op avontuur naar onbekende havens. Onze dieptepsychologische benadering kijkt verder dan alleen de buitenkant en biedt jou een holistisch perspectief op het genezingsproces. Met deze specialisatie kun jij de gids zijn voor jouw cliënten op hun tocht naar herstel en verbondenheid, zodat zij met vreugde en genot weer aan het roer kunnen staan van hun eigen leven!

“Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka
Wens dat de weg dan lang mag zijn
Vol avonturen, ervaringen.
Dat er veel zomermorgens mogen komen
Waarop je, met vreugde en genot
Zult binnenvaren in onbekende havens.”
Konstaninos Kavafis (1863-1933) dichter, Ithaca.

HypenZo is aangesloten bij: