Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen en de antwoorden daarop. Is je vraag hier niet te vinden, neem dan contact met ons op.

Wil je een goed beeld krijgen van de sfeer van HypenZo? Bezoek dan één van onze open dagen.

Algemeen

Bij onze leslocatie aan de Petunialaan is ruim voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis.

Jazeker. Op korte loopafstand van de locatie stoppen buslijnen 271, 7, 117, 317 en 318. Kijk op de website van Hermes voor de actuele dienstregeling.

Financieel

Omdat HypenZo een particulier opleidingsinstituut is, kun je geen studiefinanciering aanvragen.

Het lesgeld is inclusief koffie, thee. Voor de lunch moet je zelf zorgen. Op korte loopafstand van de leslocatie vind je een supermarkt, snackbar, chinees restaurant, pizzeria en meer.

De informatie daarover kun je opvragen bij de Belastingdienst in jouw regio.

Om de lerarenbeurs te kunnen aanvragen moet de opleiding geregistreerd zijn in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO). Het CROHO-register is een register van door de overheid gesubsidieerde en door de NVAO geaccrediteerde opleidingen, die bovendien toegang geven tot studiefinanciering voor die studenten die daar recht op hebben. Hypenzo Opleidingen wordt niet door de overheid gesubsidieerd.

Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden (zie voorwaarden aftrek studiekosten op www.belastingdienst.nl) zijn je studiekosten en andere scholingsuitgaven fiscaal aftrekbaar, bijvoorbeeld lesgeld en studieboeken. (zie aftrekbare studiekosten op www.belastingdienst.nl)

Stichting Hypenzo is niet BTW plichtig. Je zal dus facturen zonder BTW ontvangen.

Je kunt op het inschrijfformulier je betalingswijze aangeven. Je kunt in 1, in 2 of in 12 termijnen betalen. Voor betaling in 2 termijnen berekenen wij een opslag van 2,5%, voor betaling in 12 termijnen berekenen wij een opslag van 6,5%.
Onze penningmeester is bereikbaar per email administratie@hypenzo.nl
Additionele administratiekosten bij betaling in termijnen: € 50,00

Het kostenoverzicht van de opleidingen en cursussen vind je bij de desbetreffende opleiding of cursus.

Opleidingen

Je aanwezigheid is elke lesdag nodig om aan het vereiste aantal contacturen te komen en voor de af te leggen toetsen. Mocht je een lesdag niet kunnen komen, dan kun je in overleg met de coördinator op een ander moment inhalen. Meestal is het mogelijk te switchen naar een andere lesgroep in dezelfde opleiding, lukt dat niet dan kun je in een volgende opleidingscohort lessen inhalen.

In de meeste gevallen wel! Je moet alleen de opleiding niet onderschatten: het is erg veel thuisstudie. Indien je vroegtijdig met de thuisstudie start, verlaag je de studiedruk aanzienlijk, wat je kans van slagen zonder al te veel stress doet toenemen. We proberen de lesdagen zoveel mogelijk in de weekenden te plannen. Elk studiejaar zal wel een beperkt aantal lesdagen op de vrijdag hebben.

Na het definitief worden van je inschrijving krijg je de mogelijkheid je aan te melden als geregistreerde gebruiker van onze website. Op de website vind je in de elektronische leeromgeving al het beschikbare lesmateriaal.

Ja, het is altijd mogelijk een lesdag bij te wonen om kennis te maken met de opleiding. Als je interesse hebt in het bijwonen van een specifieke lesdag, laat het ons dan weten via info@hypenzo.nl of via dit formulier

Dit doorsturen naar de coördinator, deze zal het verder uitzoeken en met de desbetreffende leerkracht kortsluiten.

Als de leerkracht heeft afgesproken dat het naar zijn of haar huisadres moet stuur je het daar naar toe. Heb je de gegevens niet meer mail dan even naar info@hypenzo.nl. Alle andere opdrachten dien je via de website in.

Afhankelijk van je vooropleiding is dit mogelijk. Onze onderwijscommissie bepaald of je in aanmerking komt voor een vrijstelling. Zie ons vrijstellingenbeleid voor de regels en de procedure.

Jazeker, de opleiding PSBK is juist bestemd voor mensen in die werkzaam zijn in de psychosociale sector, maar nog niet beschikken over een opleiding op HBO-niveau.

De vooropleiding zegt iets over je niveau van kennis opnemen en verwerken, maar zegt niet alles. Een goede motivatie en een gedegen studieplan met bijbehorende discipline zijn zeker zo belangrijk. Om te bepalen of je met de opleiding mee kunt doen als je geen HBO-opleiding hebt afgerond kan je contact met ons opnemen (telefonisch of per mail).

Nadat je je (voorlopig) hebt ingeschreven, volgt altijd een kennismakingsgesprek met de coordinator van de opleiding. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt een goede inschatting gemaakt van je vooropleiding, werkervaring en houding om je te kunnen adviseren over het starten met de opleiding.

Daarnaast is het altijd mogelijk om in overleg met de coordinator een of enkele lesdagen bij te wonen om kennis te maken met de lesstof en de sfeer.

Hypenzo Opleidingen geeft geen diplomagarantie. Wij doen er alles aan om onze studenten zo goed mogelijk te begeleiden naar een succesvolle afronding van hun studie, maar geloven ook dat het uiteindelijk aan de student is.

Ja je kunt je les inhalen. Dit in overleg met de coördinator.

Op de elektronische leeromgeving vindt je je lesrooster.

Soms stuurt de leerkracht die door maar in principe staat alles op de elektronische leeromgeving (https://elo.hypenzo.nl/). Is dit niet het geval neem dan contact op met je coördinator.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrieven!

We houden je dan regelmatig op de hoogte van ons onderwijsaanbod, interessant nieuws en speciale aanbiedingen.

Hypenzo

Blijf op de hoogte van ons aanbod en aanbiedingen.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrieven!