Algemeen

Is de locatie goed bereikbaar met openbaar vervoer?

Jazeker. Op korte loopafstand van de locatie stoppen buslijnen 271, 7, 117, 317 en 318. Kijk op de website van Hermes voor de actuele dienstregeling.

Kan ik goed parkeren bij de leslocatie?

In de omgeving van onze leslocatie aan de Burgemeester Mollaan is ruim voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis.

Waar vind ik een routebeschrijving?

Simpel, klik +5582+CK+Waalre/@51.4004696,5.4690328,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c6d9cdcbacef67:0x74e97a283f5d0eb3!8m2!3d51.4004696!4d5.4712215" target="_blank" rel="noopener" title="HIER">HIER.

Financieel

Ben ik BTW-plichting als ik begin als (hypno)therapeut?

De informatie daarover kun je opvragen bij de Belastingdienst in jouw regio.

Brengt HypenZo BTW in rekening?

Stichting Hypenzo is niet BTW plichtig. Je zal dus facturen zonder BTW ontvangen.

Is het lesgeld inclusief koffie en thee?

Het lesgeld is inclusief koffie, thee. Voor de lunch moet je zelf zorgen. Op korte loopafstand van de leslocatie vind je een supermarkt, snackbar, chinees restaurant, pizzeria en meer.

Is vergoeding via het STAP-budget mogelijk?

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor scholing en ontwikkeling.

De fiscale aftrek van studiekosten is per 1 januari 2022 vervallen voor particulieren. In plaats van de aftrek studiekosten komt er de subsidieregeling : STAP-budget. Let op: Studie- of bijscholingskosten voor ZZP’ers zijn in 2022 wel nog steeds aftrekbaar!

Het scholingsaanbod wordt de komende tijd gefaseerd opgenomen in het STAP-scholingsregister. Een scholingsactiviteit die op 1 maart 2022 nog niet in het register opgenomen is, kan dat op een later moment dus mogelijk wel zijn.

Op dit moment zijn de opleidingen van Hypenzo nog niet opgenomen in het STAP-register. We zijn wel actief om dit zo snel mogelijk te realiseren, zodat je van deze regeling kunt profiteren. Hou onze website daarvoor goed in de gaten.

Kan ik in termijnen betalen?

Je kunt op het inschrijfformulier je betalingswijze aangeven. Je kunt in 1, in 2 of in 12 termijnen betalen. Voor betaling in 2 termijnen berekenen wij een opslag van 2,5%, voor betaling in 12 termijnen berekenen wij een opslag van 6,5%.
Onze penningmeester is bereikbaar per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Additionele administratiekosten bij betaling in termijnen: € 50,00

Kan ik studiefinanciering aanvragen?

Omdat HypenZo een particulier opleidingsinstituut is, kun je geen studiefinanciering aanvragen.

Wat zijn de kosten voor opleidingen en cursussen?

Het kostenoverzicht van de opleidingen en cursussen vind je bij de desbetreffende opleiding of cursus.

Zijn de opleidingen en bijscholingen fiscaal aftrekbaar?

Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden (zie voorwaarden aftrek studiekosten op www.belastingdienst.nl) zijn je studiekosten en andere scholingsuitgaven fiscaal aftrekbaar, bijvoorbeeld lesgeld en studieboeken. (zie aftrekbare studiekosten op www.belastingdienst.nl)

Opleiding

Hoe moet ik mijn opdrachten inleveren?

Dt doe je via Berichten in Mijn profiel.

Hoe weet ik of de opleiding hypnotherapie bij mij past?

Nadat je je (voorlopig) hebt ingeschreven, volgt altijd een kennismakingsgesprek met de coordinator van de opleiding. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt een goede inschatting gemaakt van je vooropleiding, werkervaring en houding om je te kunnen adviseren over het starten met de opleiding.

Daarnaast is het altijd mogelijk om in overleg met de coordinator een of enkele lesdagen bij te wonen om kennis te maken met de lesstof en de sfeer.

Hypenzo Opleidingen geeft geen diplomagarantie. Wij doen er alles aan om onze studenten zo goed mogelijk te begeleiden naar een succesvolle afronding van hun studie, maar geloven ook dat het uiteindelijk aan de student is.

Ik heb een ingediende toetsopdracht nog niet terug. Wat moet ik doen?

Dit doorsturen naar de coördinator, deze zal het verder uitzoeken en met de desbetreffende leerkracht kortsluiten.

Ik heb mijn rooster nog niet. Wanneer ontvang ik dat?

Je rooster vindt je bij de pagina van jouw leergroep.

Ik kan het benodigde lesmateriaal niet vinden op de website. Waar vind ik het?

Ook het lesmateriaal vindt je op de pagina van je leergroep.

Is het volgen van de opleiding hypnotherapie te combineren met een voltijd baan?

In de meeste gevallen wel! Je moet alleen de opleiding niet onderschatten: het is erg veel thuisstudie. Indien je vroegtijdig met de thuisstudie start, verlaag je de studiedruk aanzienlijk, wat je kans van slagen zonder al te veel stress doet toenemen.
We proberen de lesdagen zoveel mogelijk in de weekenden te plannen. Elk studiejaar zal wel een beperkt aantal lesdagen op de vrijdag hebben.

Kan ik een gemiste les later inhalen?

Ja je kunt je les inhalen. Dit in overleg met de coördinator.

Waar moet ik mijn opdrachten inleveren?

Jazeker, de opleiding PSBK is juist bestemd voor mensen in die werkzaam zijn in de psychosociale sector, maar nog niet beschikken over een opleiding op HBO-niveau.

Wanneer ontvang ik het studiemateriaal?

Na het definitief worden van je inschrijving krijg je de mogelijkheid je aan te melden als geregistreerde gebruiker van onze website. Op de website vind je in de elektronische leeromgeving al het beschikbare lesmateriaal.

Wat als ik een lesdag mis?

Je aanwezigheid is elke lesdag nodig om aan het vereiste aantal contacturen te komen en voor de af te leggen toetsen. Mocht je een lesdag niet kunnen komen, dan kun je in overleg met de coördinator op een ander moment inhalen.
Meestal is het mogelijk te switchen naar een andere lesgroep in dezelfde opleiding, lukt dat niet dan kun je in een volgende opleidingscohort lessen inhalen.

Hypenzo is aangesloten bij:
Image
Image
Image