Jan van Berkel

Jan van Berkel

In het vinden van zijn weg heeft Jan verschillende wegen in zijn leven bewandelt. Onder andere via de grafische sector heeft hij gekozen voor de kunstacademie St.Joost en deze afgerond. Een jaar de Sociale Academie gedaan. Gewerkt binnen de SOS-hulpcentrale (het huidi-ge Sensoor). Langdurig werkzaam geweest als commercieel binnendienst medewerker. Zo is hij in contact gekomen met communicatie trainingen. Binnen de non-profitsector heeft Jan als vrijwilliger gewerkt met gehandicapten en als ZZP-er binnen een instelling aan o.a. licht verstandelijke beperkte jongeren NLP-coaching gegeven.

Jan heeft zijn passie voor hypnotherapie gekregen vanaf 1987. Bij de NVTH heeft hij de 4 jarige opleiding Hypno-psychotherapie afgerond. Hij heeft deelgenomen aan meerdaagse cursussen Gestalttherapie. Begin- en vervolgcursus Bio-Energetica, co-counseling. Bij het IEP heeft hij zijn NLP-Practitio-ners en NLP-Master gehaald. Daarnaast heeft hij een tiental jaren de Vipassana meditatie beoefend. Jan is al enkele jaren docent binnen HypenZo waar hij de vakken 'klassieke hypnose en regressie' verzorgt. Naast zijn praktijk ligt zijn belangstel-ling bij Milton Erickson, hypnotherapie en aanverwante gebieden op bewustwording.

Erik Bouwmans

Erik Bouwmans is al meer dan 30 jaar in diverse functies betrokken bij HyenZo (en haar voorganger NVTH), onder meer als bestuurslid, voorzitter, docent en eindexaminator. De laatste jaren is hij voornamelijk actief als docent in met name het vak transactionale analyse. In de jaren '70 en '80 heeft hij gestudeerd aan de Sociale Academie te Eindhoven (maatschappelijk werk) en op de Katholieke Universiteit Tilburg (sociologie). Daarnaast heeft hij allerlei (ver)korte opleidingen en cursussen genoten rondom psychologie en hulpverlening. Hij werkt al meer dan 30 jaar als zelfstandig coach en therapeut en is ook werkzaam geweest in diverse vrijgevestigde psychotherapeutische praktijken..

Alexander Bund

Alexander Bund studeerde psychologie in Leiden en hypnotherapie in Oklahoma. Hij houdt een privépraktijk voor EMDR, relatietherapie en coaching te Alkmaar, is docent/trainer EMDR en mindfulness docent psychopathologie en specialiseerd zich in het afnemen van persoonlijkheidstesten – met name de MBTI (een Jungiaanse karakteranalyse) voor zelfkennis en loopbaanbegeleiding.

Xavier van den Camp

Ik werkte aanvankelijk als leraar maatschappijleer en Nederlands. Sinds 1977 ging ik d.m.v. theoriestudie en ervaringsleren, wisselend intensief, maar vooral breed, aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling. (meditatie, emotioneel lichaamswerk, diverse massagevormen, encountergroepen, intuïtieve- en spirituële vorming, innerlijke-kind-werk, rebirthing en holotropic breathing, reiki, voice dialogue, hyperventilatietherapie en onthypnotiseringstherapie) Ik studeerde in 1989 af als ReïncarnatieTherapeut en doceer nu elf jaar ReïncarnatieTherapie aan een HBO-beroepsopleiding voor therapeuten. Ik verzorg incidenteel bijscholing aan therapeuten van een beroepsvereniging. In mijn werken met ReïncarnatieTherapie sluit ik de zelf ervaren andere werkvormen in. Ik ben lid van EARTh, de internationale vereniging van regressie- en reincarnatietherapeuten. Mijn interesse gaat vooral uit naar de integratie van therapie en spirituele groei.

Sonja Elferink

Sinds 2006 ben ik fulltime werkzaam als Spiritueel Coach in mijn praktijk in Alkmaar

Mijn passie is het zichtbaar maken en benoemen van de onderstroom, (denk)patronen en traumadelen, zowel van personen als in teams. Daardoor ontstaat er ruimte voor authentieke beweging en worden veranderingen niet langer als bedreiging maar als kans gezien. Met als gevolg: meer vitaliteit, vervulling en inspiratie

Ik ben opgeleid als Gezins en Kindercoach en trainer, systemisch werk en opstellingen (Bert Hellinger en de methodiek gebaseerd op de inzichten vanuit de meergenerationele psychotraumatologie van Prof. Dr. Franz Ruppert), The Work van Byron Katie, Enneagram (EIKcoach en enneagram trainer) en meditatie- en visualisatietechnieken.

Ria Geerlings

Ria Geerlings

Ria heeft na haar afstuderen als hypnotherapeut sinds 2007 een eigen praktijk voor kinderen vanaf 4 jaar, jongeren en volwassen. Daarnaast verzorgt ze de groepstraining “Ik durf, jij ook?” voor kinderen van 8 - 12 jaar en de training Sociale en Emotionele vaardigheden voor jongeren van 12 - 16 jaar. Sinds 2014 is ze aangesloten bij het Psychosociaal Netwerk Limburg. Binnen HypenZo is ze werkzaam als docent angst- en pijnvermindering bij kinderen.

Myriam Hellings

Myriam Hellings

Ik ben altijd geboeid geweest door de grote vragen van het leven en het omgaan met crisis en (ziele)pijn. Daarom heb ik vroeger gekozen voor het verpleegkundig vak. Later heb ik mijn aandacht verlegd naar beleid en management in de zorg, gericht op cliëntgerichtheid. Lang heb ik gedacht dat verandering mogelijk is als mensen zich maar bewust zouden zijn van wat ze doen en als ze maar voldoende motivatie zouden hebben. Maar de realiteit bleek anders. Ik ging op zoek naar de oorzaken en naar methoden die wel zouden werken en kwam uiteindelijk bij de dieptepsychologie van Carl Gustav Jung. Hier vond ik antwoorden die voor mij werken en waarmee ik anderen graag wil helpen.

Ik stuurde Analytische Therapie aan het Jungiaans Instituut en behaalde een Master of Science in de dieptepsychologie. Ik werk als therapeut en coach in mijn Nijmeegse praktijk Ithaka. Ithaka is een Grieks eiland en het thuisland van de mythologische held Odysseus. De thuiskomst van de held staat symbool voor ‘thuiskomen in jezelf’: je ware, natuurlijke zelf tot uitdrukking brengen, in verbondenheid met anderen.

Ellen van der Helm

Ellen van der Helm

Ellen van der Helm is opgeleid als fysiotherapeut (1993). Al snel verdiepte zij zich in de lichaamsgerichte psychotherapie en volgde de opleiding Neo-Hypnotherapie. Sinds 2002 is zij docent Medische Basiskennis. In haar lessen combineert zij theoretische lesstof op een dynamische wijze met het holistische denken en ervaren. Naast het docentschap geeft zij massagecursussen, individuele sessies en heeft ze zich gespecialiseerd in de pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding.

Monique van der Klooster

Moniqe van der Klooster

Monique van der Klooster is een erkende psycho-analytisch-hypnotherapeut. Monique heeft al meer dan 20 jaar ervaring in haar druk bezochte praktijk te Geldrop Zij is afgestudeerd aan de SUW te Nijmegen en behaalde daar haar HBO diploma psychoanalytisch- hypnotherapeut. Zij heeft ook parapsychologie gestudeerd vanwege haar grote interesse in het spirituele en vooral kinderen met HSP. Zij heeft haar PSBK en MBK behaald. Daarnaast werkt zij al 20 jaar met Voice Dialogue, wat zij haar specialisatie mag noemen. Monique heeft vanuit haar persoonlijke ervaring vele cursussen ontwikkeld, onder andere een cursus om de intake anders te doen dan andere. Zodat de mensen vol goede moed durven starten met de therapie. Als docent wordt zij geaccrediteerd voor haar cursussen en begeleidt zij je in je persoonlijke ontwikkeling en professionalisering. Voor meer info: www.moniquevanderklooster.nl

Edwin Luijendijk

Edwin is ruim 15 jaar actief als (Team) trainer en Mental coach binnen ondernemingen en opleidingsinstituten. Hij leeft zijn passie voor bewustzijnsontwikkeling. Hij zet zijn enthousiasme en liefde voor bewustzijnsontwikkeling in als middel om mensen met elkaar te verbinden. Dit krijgt voornamelijk vorm binnen zijn ondernemingen: Training-NU en NLP-NU.

Naast zijn Master en Trainersopleiding NLP, volgde hij o.a. Mastertrainer, het Enneagram en een opleiding tot Transpersoonlijk Counselor (TCC). Daarnaast is hij als provider aangesloten bij Heartmath Benelux en beoefent hij naast Hartcoherentie tevens Breathfulness en Vipassana meditatie. Persoonlijke en Transpersoonlijke ontwikkeling houden Edwin dagelijks bezig. Het is zijn vak, zijn hobby en zijn favoriete gespreksonderwerp met vrienden. Hierdoor ervaart hij meer diepgang, puurheid en authenticiteit.

Jacqueline Siksma

Jacqueline is na haar opleidingen Orthopedagogiek en Onderwijskunde aan de Universiteit van Utrecht, vele jaren binnen het communicatievak werkzaam geweest zowel in de profit als non-profit sector. Daarnaast heeft ze meerdere jaren als trainer gewerkt en cursussen voor ouders, scholen en kinderdagverblijven gegeven op het gebied van opvoeding, educatie en communicatie. In 2011 rondde zij haar vierjarige opleiding Hypno-psychotherapie af. Zij heeft een eigen praktijk (Intermezzo) en is sinds 2013 secretaris van de NGVH, beroepsorganisatie voor Psychotherapie. Binnen HypenZo verzorgt zij sinds 2014 met veel plezier het vak Communicatieve en Therapeutische vaardigheden.

Josee van der Staak

Josée van der Staak

Josée van der Staak heeft een opleiding klassieke zang gehad en heeft haar leven lang gezongen als soliste. Pas na haar 50e is ze in aanraking gekomen met de therapeutische toepassingen van Tekentaal. Ze heeft de opleiding tot tekentaaldocent en tekentherapeut gedaan op de Kolam in Zutphen. En als zodanig is ze alweer 10 jaar werkzaam in haar eigen atelier en tekentherapiepraktijk. Sinds 2013 is Josée voorzitter van de beroepsvereniging Tekentaal.

Zij geeft lezingen over de tekentaal om duidelijk te maken dat het kunnen lezen van een tekening meerwaarde heeft naast het uitoefenen van een therapiepraktijk vanuit welke therapie dan ook. In 2016 schreef zij het boek "Ontdek de kracht van tekentaal".

Het enthousiasme waarmee zij dit doet is aanstekelijk. Iedereen kan tekenen en elke therapeut kan het lezen van tekeningen leren.

Francy Peeters- op het Roodt

Als docent rouw- en verliesbegeleiding is Francy verantwoordelijk voor de driedaagse bijscholing verliesbegeleiding. Naast haar werk als docent biedt Francy als eigenaar van Praktijk Gewoon IK! Coaching, training en advies aan particulieren en organisaties rondom het thema rouw- en verlieservaringen. Bedoelt voor volwassenen en jongeren. Met als expertise verlies in het gezin en verlies van werk.

In 2006 heeft zij de docentenopleiding 2e Graad aan de HAN afgerond en heeft zij les gegeven aan het ROC te Venray. Francy is in staat om theoretische concepten op een creatieve wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk, afgestemd op het individu/groep. In 2015 heeft zij de opleiding omgaan met verlies bij het Land van Rouw afgerond. In januari 2016 zal zij een therapeutisch verdiepingsjaar gaan volgen bij het Land van Rouw waarbij het systemisch werken centraal staat, gekoppeld aan het thema gestolde rouw. Daarnaast heeft zij diverse trainingen op het gebied van verlies van arbeid en professioneel begeleiden van Burn- out, gevolgd bij Jakob van Wielink.

Toon Verberne

Toon Verberne

Ik studeerde aan de lerarenopleiding en ronde die op 2e en 1e graad niveau af. Daarna rondde ik mijn universitaire studie Sociaal-Economische Geschiedenis met succes af. Aansluitend werkte ik vele jaren als docent, ondernemer en coach, steeds met grote interesse in psychische processen en (leer-) gedrag. De tweede rode draad, en tevens mijn passie, was, en is nog steeds, het begeleiden van mensen in hun persoonlijke veranderingsprocessen.

Mijn behoefte aan persoonlijke diepgang werd vervuld toen ik in aanraking kwam met het gedachtegoed van C.G. Jung en de daaruit voortgekomen therapievormen in de huidige tijd. Het bracht verrijking voor mijn persoonlijke leven en een nieuw gevoelde verdieping en bezieling in mijn werk. Daarmee bracht het afronden van de vijfjarige studie tot Analytisch Therapeut de juiste aanvulling voor mijn werk. Zo is mijn praktijk uitgebreid, aangevuld en verstevigd met Analytische Therapie.

Met dieptepsychologie als basis staat het individuatieproces in mijn werk centraal. Verdieping in mijn vak met doorgaande scholing en nieuwe ervaringen met cliënten is als een levensader voor mij als mens en voor mijn werk. Dezelfde passie beoog ik door te geven in de lessen en cursussen bij Hypenzo.

Elly Verhoeven

Elly Verhoeven is psychiater en psychotherapeut. Zij is opgeleid als arts, en heeft zich gespecialiseerd in de psychiatrie. Daarnaast heeft zij aanvullende opleidingen als gestalttherapeut, groepstherapeut en symbooldrama gevolgd. Bij HypenZo verzorgt Elly onder andere de vakken psychopathologie en symbooldrama. Naast haar werkzaamheden bij HypenZo houdt zij praktijk aan de zandberghoeve.

Maartje van Wijnhoven

Maartje van Wijnhoven

Na haar studies Farmacie, orthomoleculaire therapie en werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis in Venlo is Maartje in 2009 haar eigen praktijk voor natuurgeneeskunde in Roermond gestart . Daar kunnen mensen terecht voor diverse gezondheidsklachten en geeft zij ook adviezen over preventie, voeding en het gebruik van voedingssupplementen. Zij geeft tevens diverse bij- en nascholingen voor artsen en therapeuten.

Ria de Wit

Ria de Wit is sinds 1998 werkzaam in de verslavingszorg.De functies die zij daar vervuld heeft zijn verpleegkundige op een methadonpost, verpleegkundige bij de medische heroïne-unit, verpleegkundige/sociotherapeut bij het intra-muraal motivatiecentrum, verpleegkundige op een crisis- detox-diagnostiek afdeling. Naast verpleegkundige is Ria ook werkzaam geweest in de functie van ambulant woonbegeleidster en als verantwoordelijke behandelaar. Motiveren en mensen te leren te veranderen in de leefstijl is altijd een kerntaak geweest binnen mijn functies. Hiervoor geef ik o.a. de workshops motivatie en psycho-educatie. Bij HypenZo verzorgt Ria de module leefstijltraining.