Waarom Hypnotherapie Bij Hypenzo

Vierjarige beroepsopleiding hypnotherapie van HypenZo op HBO-niveau

  • Wil je als therapeut aan de slag om mensen effectief te helpen?
  • Ben je al therapeut en wil je je vaardigheden verbreden en verdiepen?
  • Ben je geïnteresseerd in diepgaande persoonlijke ontwikkeling?

Dan is onze vierjarige beroepsopleiding hypnotherapie op HBO-niveau iets voor jou!

Waarom hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt trance ingezet om de aandacht naar binnen te richten, naar het onderbewuste, op een dieper niveau dan het rationele denken.

Bij HypenZo geloven wij dat effectieve hypnotherapie meer inhoudt dan alleen het toepassen van trance-technieken en hypnotische scripts. Wij vullen hypnotherapie aan met psychotherapeutische werkvormen, waardoor jij als therapeut vanuit een gedegen basis je intuïtief en creatief kunt afstemmen op de individuele behoeften van de cliënt. Tijdens de opleiding leer je de hypnose- en andere technieken en vaardigheden ondersteund door up-to-date kennis en ga je je eigen proces van persoonlijke ontwikkeling aan. Daardoor ben je in staat te werken met mensen met een breed scala aan klachten en complexe problematiek, van gedragsproblemen tot emotionele klachten, trauma en psychosomatiek.

Hypnotherapie werkt snel en effectief doordat het problemen bij de oorzaak aanpakt. De werkvormen vanuit de psychotherapie in combinatie met hypnose brengen verandering in emoties en gedachten van mensen en hebben daardoor ook een positief effect op relaties.  Door het verwerken van onverwerkte psychische en emotionele gebeurtenissen verandert ook “wat het lichaam zich herinnert en hoe het daarop reageert”. Daarom spreken wij ook wel van lichaamsgerichte hypnotherapie. Deze brede vorm van hypnotherapie draagt bij aan de positieve gezondheid van mensen, van lichamelijk en mentaal welzijn, bevredigende relaties en kwaliteit van leven.

Erkenning en kwaliteit

Een opleiding hypnotherapie kies je niet zomaar en zeker niet als het om een beroepsopleiding gaat. Je wilt immers zeker zijn dat de kwaliteit van de opleiding geborgd is en onafhankelijk wordt beoordeeld. Bovendien is het belangrijk dat de opleiding erkend is door de relevante beroepsorganisaties die de beroepsgroep vertegenwoordigen bij maatschappelijke organisaties. 

Onze opleiding hypnotherapie is erkend door de toonaangevende Beroepsvereniging van hypnotherapeuten in Nederland (NBVH), Centrum Post Initieel Onderwijs (CPION) en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Wij zetten ons continu in voor het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van onze opleiding.

Daarmee biedt HypenZo je een solide basis voor persoonlijke groei en om als professional aan de slag te gaan.

Meer weten?

HypenZo is hét opleidingsinstituut voor psychosociale en lichaamsgerichte hypnotherapie en scholingen in Brabant. Onze goed bereikbare leslocatie  is gevestigd in Waalre, net onder Eindhoven.

 

Klik hier voor meer informatie of om in te schrijven

HypenZo is aangesloten bij: