Scholingen in modules - Techniek

Als professional is het belangrijk om je kennis en vaardigheden op peil te houden of uit te breiden. Zo blijf je sterk in wat je doet en ben je in staat om je cliënten zo effectief mogelijk te helpen.

HypenZo biedt hiervoor interessante bijscholingen en specialisaties om nieuwe technieken zoals systemisch werken, verbindend communiceren, ademwerk en voice dialogue te leren.

Vrijwel al onze bijscholingen en specialisaties zijn geaccrediteerd door KTNO en NBVH.

Innerlijk kindwerk

Innerlijk Kindwerk

Duur: twee dagen

In deze 2 dagen ga je aan de hand van de ontwikkelingsfasen en de kernverlangens die we in elk van die fasen ervaren, onderzoeken of en hoe deze...

In deze 2 dagen ga je aan de hand van de ontwikkelingsfasen en de kernverlangens die we in elk van die fasen ervaren, onderzoeken of en hoe deze verlangens in jouw leven zijn aangeboden en of en hoe jij deze in de tijd hebt kunnen ontvangen. Door middel van oefeningen krijg jij, als volwassene, de mogelijkheid om het kind in jou datgene te geven waar het in de eerste 21 jaar zo naar verlangde.

Vanaf het moment van conceptie tot aan het +/- 21 levensjaar ontwikkelt de mens zich fysiek naar een uniek persoon. Onder andere genetische overerving, eigen ervaringen, cultuur en imprints bepalen hoe jij vandaag de dag naar jezelf en anderen kijkt. Waarden, overtuigingen, aangeleerde patronen en verdedigingsmechanismen zijn het filter waardoor we kijken en bepaald en beïnvloed onze interactie met de omgeving en anderen. Situaties in het heden kunnen onbewust een trigger worden naar ervaringen uit je jeugd en zonder dat je daar invloed op kan uitoefenen reageer je op een manier die toen werkte. Zo maken wij in ons volwassen leven nog steeds gebruik van verdedigingsmechanismen en patronen die nu niet altijd helpend, en vaak ook beperkend werken.
We kunnen pas op een volwassen manier met de ervaringen in het dagelijkse leven omgaan als wij nog aanwezige onverwerkte ervaringen uit onze jeugd vrijmaken. Ons lichaam heeft al deze ervaringen opgeslagen, en wacht op jou om het kind dat je was uit die ervaring te ontmoeten.
De gestagneerde levenskracht die bij deze ontmoeting vrijkomt bezit een groot potentieel en wijsheid die vanaf dat moment niet tegen maar mee gaat werken.

Deze scholing draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de therapeut. Dat maakt de therapeut sterker en kan daardoor, met meer vertrouwen en met minder tegenoverdracht, met diepere en zware emotionele problematiek werken. 

De therapeut krijgt tools om een baken te zijn van veiligheid, zodat het emotionele innerlijke kind zicht durft te laten zien en de balans hersteld kan worden. Het doel van deze training is deels om verschillende passende technieken in te kunnen zetten ten behoeve van cliënten, op een volwassen en tegelijk speelse manier.  Zodat de cliënt zich op een veilige manier bewust kan worden van zijn of haar overlevingstechnieken, die mogelijk niet meer dienend zijn. Hierbij kan vanuit een veilige setting met de therapeut met compassie naar het innerlijk kind worden gekeken en deze bevrijden. Dit draagt bij aan een grotere zelfregie.

Startdatum 07-06-2024
Annuleren uiterlijk op 31-12-2099
Prijs per persoon € 425
Lestijden 10:00 - 17:00
ECTS 1 ECTS
SBU klassikaal 18 SBU
Totale studiebelasting 21 SBU
Percentage theorie 0 - 25%
NBVH 18 punten
PSBK Onbekend
KTNO accreditatie Ja
Aantal dagen 3
Dag 1 7 juni 2024
Dag 2 8 juni 2024
Dag 3 9 juni 2024
Locatie Locatie
Doelgroep Hypnotherapeuten (i.o)
Leerdoelen per niveau
  • Een mogelijkheid om met een nieuw en ruimer perspectief naar jezelf en je omgeving te kijken.
  • Door bewustwording en heling van het eigen innerlijk kind zal er ook meer compassie zijn voor het verwondde innerlijk kind van ieder ander.

Klik op de naam of foto voor meer informatie over Monique van der Klooster.

 

HypenZo is aangesloten bij: