De Kracht Van Specialisaties Hypenzo

De opleiding hypnotherapie wordt al meer dan 35 jaar door HypenZo verzorgd als vierjarige deeltijd beroepsopleiding op HBO-niveau (voorheen onder de naam NVTH Opleidingen).

De lessen worden gegeven door vakbekwame docenten waarvan een groot deel daarnaast een praktijk als hypnotherapeut heeft. De opleiding hypnotherapie en bijscholingsactiviteiten zijn erkend door beroepsvereniging NBVH. Er wordt in de weekenden gewerkt in kleine groepen van 6-12 studenten.

Binnen de opleiding hypnotherapie is tevens een volledige opleiding psychosociale basiskennis geïntegreerd, welke geaccrediteerd is door CPION. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars (deels) de consulten van een hypnotherapeut die bij HypenZo de opleiding hypnotherapie met succes heeft afgerond.

De opleiding hypnotherapie is geaccrediteerd door de beroepsvereniging NBVH. Daarnaast is HypenZo als instelling geregistreerd bij CRKBO.

Het aanleren van de techniek van de klassieke hypnose staat centraal in de opleiding. Daarnaast neemt ook het leerproces van de student een belangrijke plaats in. Er komen een groot aantal onderwerpen aan bod binnen de opleiding hypnotherapie:

  1. Klassieke hypnose met o.a. induceren van de trance
  2. Regressietechnieken
  3. Neuro-linguïstisch programmeren (NLP)
  4. Transactionele analyse
  5. Moderne hypnose met o.a. Milton Ericson's paradoxale en utiliteitsbenadering
  6. Lichaamsgericht werk met o.a. bio-energetica.

Nadat een solide basis is gelegd worden er grote thema’s behandeld, waaronder seksueel geweld, verlieskunde, angst bij kinderen en pijn vermindering.

Als aan alle voorwaarden voldaan te hebben wordt de opleiding afgesloten met een scriptie en een eindgesprek.

De opleiding hypnotherapie wordt erkend door de beroepsvereniging NBVH. Hierdoor komen afgestuurde studenten hypnotherapie komen bij de meeste zorgverzekeraars in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van hun consulten.

Klik hier voor meer informatie of  om in te schrijven

HypenZo is aangesloten bij: