Opleiding tot lichaamsgericht, psychosociaal therapeut

HBO
  • professionele deeltijd HBO
  • lichaamsgericht psychosociaal hypnotherapeut
  • nieuwste therapeutische inzichten
  • veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
  • veel praktijk oefeningen
  • focus op lichaamsgericht werken
  • ervaren docenten

Hoofdopleiding hypnotherapie

Dé professionele deeltijdopleiding tot lichaamsgericht psychosociaal hypnotherapeut met veel aandacht voor de onderliggende oorzaken in het onderbewuste. Onze opleiding bestaat al bijna 40 jaar en wordt ieder jaar aangepast aan de nieuwste therapeutische inzichten. Een praktische opleiding met bijdetijdse leerstof en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en praktijk. We geven onze opleidingen vanuit onze kernwaarden kwaliteit, betrokkenheid en persoonlijke aandacht!

Waarom hypnotherapie?

Hypnotherapie werkt snel en effectief doordat het problemen bij de oorzaak aanpakt. Wij vullen hypnotherapie aan met andere psychotherapeutische werkvormen, waardoor jij als therapeut vanuit een gedegen basis je intuïtief en creatief kunt afstemmen op de individuele behoeften van je cliënt. Tijdens de opleiding leer je de hypnose- en andere technieken en vaardigheden en ga je je eigen proces van persoonlijke ontwikkeling aan. Daardoor ben je in staat te werken met mensen met een breed scala aan klachten en complexe problematiek, van gedragsproblemen tot emotionele klachten, trauma en psychosomatiek.

Over de vierjarige opleiding

Lichaamsgericht psychosociaal hypnotherapeut
We leiden op tot lichaamsgericht psychosociaal hypnotherapeut, dat wil zeggen dat wij aandacht besteden aan de ervaring van de hele mens in lichaam en geest.

Nieuwste therapeutische inzichten
Uiteraard zijn wij zelf ook steeds in ontwikkeling en houden onszelf goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en inzichten in het therapeutische vakgebied. Zo blijft ons onderwijsaanbod steeds up-to-date.

Persoonlijke aandacht en ontwikkeling
Jouw ontwikkeling als student staat centraal en er is ruim aandacht voor persoonlijke begeleiding. We werken in kleine groepen om dit te waarborgen. Naast de lesstof is er ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Dat is belangrijk omdat een goede therapeut ook de eigen thema’s moet hebben aangepakt.

Veel praktijk oefeningen & ruimte om te oefenen
We zijn een ervaringsgerichte opleiding, daarom is er ruimschoots gelegenheid om de behandelde stof ook op een praktisch niveau te oefenen.

Focus op lichaamsgericht werken
Het onderbewuste is een reservoir van geweldige kracht, dat op een intelligente manier alle ingewikkelde processen in lichaam én geest uitvoert. Het lichaam liegt niet. Daarom leer als goede therapeut om de signalen van het lichaam waar te nemen en in te zetten binnen de therapie.

Studiebelasting
De vierjarige opleiding Lichaamsgericht, psychosociaal hypnotherapeut (240 EC).
Lees verder

Veilige omgeving
Wij besteden veel aandacht aan het creëren van een veilige fysieke en sociale omgeving, zodat jij je veilig kunt voelen om je eigen ontwikkelingsproces aan te gaan.

Ervaren docenten
Onze docenten weten uit eigen ervaring in de praktijk waar je op moet letten om het optimale therapeutische resultaat te bereiken met de methodes waarin zij lesgeven.

Erkende opleiding
Als waarborg voor kwaliteit is onze opleiding erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) en de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Afgestudeerd
Na het afstuderen ben je door het NBVH erkend hypnotherapeut en kun je veilig aan de slag in je eigen praktijk. Je kunt je laten registreren in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), waarna je diensten door veel zorgverzekeraars worden vergoed.

Locatie:
HypenZo is gevestigd in Waalre, Noord-Brabant, net onder Eindhoven

Klik hier voor meer informatie of  om in te schrijven

HypenZo is aangesloten bij: