Opleidingen

HypenZo biedt momenteel twee opleidingen aan: een opleiding hypnotherapie en een opleiding psychosociale basiskennis.

De opleidingen die wij aanbieden zijn geaccrediteerd door de relevante beroepsverenigingen en/of accreditatieinstellingen.

Opleiding Hypnotherapie

HypenZo (voorheen NVTH) verzorgt al meer dan 20 jaar een deeltijd Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut op HBO-niveau. De lessen worden gegeven door vakbekwame docenten die deels daarnaast een praktijk als hypnotherapeut hebben. De opleiding is erkend door de beroepsvereniging NBVH.

Het aanleren van de techniek van de klassieke hypnose staat centraal in de opleiding. Daarnaast neemt ook het leerproces van de student een belangrijke plaats in. Er komen een groot aantal onderpen aan bod binnen de opleiding hypnotherapie:

  • Klassieke hypnose met o.a. induceren van de trance
  • Regressietechnieken
  • Neuro-linguïstisch programmeren (NLP)
  • Transactionele analyse
  • Moderne hypnose met o.a. Milton Ericsons paradoxale en utiliteitsbenadering
  • Lichaamsgericht werk met o.a. bio-energetica.

Nadat een solide basis is gelegd worden er grote thema’s behandeld, waaronder seksueel geweld, verlieskunde, angst bij kinderen en pijn vermindering.

Als aan alle voorwaarden voldaan te hebben wordt de opleiding afgesloten met een scriptie en een eindgesprek.

De opleiding hypnotherapie wordt erkend door de beroepsvereniging NBVH. Hierdoor komen afgestuurde studenten hypnotherapie komen bij de meeste zorgverzekeraars in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van hun consulten.

Opleiding PSBK

Het doel van de opleiding Psychosociale basiskennis is therapeuten die werkzaam zijn in het complementaire werkveld te voorzien van gedegen basiskennis. Dit is een noodzakelijke voorwaarde voor professioneel gedrag van de zorgverlener in het kader van cliëntveiligheid. Het is ook voorwaarde om communicatie tussen reguliere en niet-reguliere sector te bevorderen. Zo kunnen behandelaars afstemmen en ook naar elkaar doorverwijzen in het belang van de cliënt.

De opleiding Psychosociale basiskennis beoogt de verbetering van de kwaliteit van complementaire psychosociale hulpverleners. hulpverleners zijn zo beter in staat om medische en psychosociale signalen op te merken, die aanleiding geven voor verwijzing naar een BIG geregistreerde zorgverlener. De opleiding psychosociale basiskennis is geaccrediteerd door CPION, waardoor therapeuten die deze opleidingen gevolgd hebben in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit zorgverzekeraars.

Hypenzo

Blijf op de hoogte van ons aanbod en aanbiedingen.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrieven!