Voice dialoque

Voice dialogue is een eenvoudige techniek waarmee we onszelf in snel tempo beter leren kennen. En ons bewust te worden van onze innerlijke krachten. Dit gaat op voor zowel de therapeut als de cliënt.

Stel je voor dat je zelf aan het roer staat van een groot jacht. Op de woelige zee van het leven. Soms kan de kapitein het schip niet meer houden en twijfelt aan zijn keuzen.

Welke koers ga ik varen? Zal ik van de koers afwijken? Ga ik weer naar huis? Wat doe ik in zwaar water? Wie zal ik om raad vragen? De denker? De durfal? De (innerlijke) criticus? Het komt voor dat de kapitein (iemand) het niet meer weet. Zeeziek is, of erg in de bonen van iets. Dan komt er zomaar iemand van het schip, (een van zijn zelven) die het schip van hem overneemt. Dit kan bewust of onbewust gebeuren. Wanneer een onbewust copings deel ons schip bevaart, kunnen we niet meer meesturen of zelf het roer weer overnemen. We voelen ons dan niet helemaal onszelf. Hoe langer het duurt, hoe slechter we ons gaan voelen! Dan halen we hulp bij iemand die ons weer achter ons eigen stuur zet! Die ons bewust maakt van onze zelven en dit door middel van de techniek van voice dialoog! Welk zelfdeel had het overgenomen en waarom?

Na 20 jaar ervaring ben ik soms nog steeds verbaasd hoe snel dit verlichting en inzicht kan geven vanuit ons diepste ik.

Voice dialogue kun je als losse bijscholing volgen. Deze bijscholing is tevens onderdeel van onze opleiding hypnotherapie.

{tabs Doelgroep}

  1. Hypnotherapeuten
  2. Psychotherapeuten
  3. Psychologen
  4. Psychiaters
  5. Geestelijk verzorgers.

{tabs Accreditatie}

  • NBHV: 18 studiepunten

Mocht deze cursus niet geaccrediteerd zijn door de voor u relevante beroepsinstantie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te bekijken of accreditatie mogelijk is.

{tabs Resultaat}

Het doel van deze training is deels om de technieken te leren kennen waarmee de cliënt zich op een veilige manier bewust wordt en zich veilig voelt als al zijn delen zich uitspreken. Hij zal zelf ook steeds verrast worden. Het andere deel is dat je als therapeut sterker in je schoenen komt te staan. En in gewoon duidelijk Nederlands uitleg te kunnen geven over deze techniek. (cliënten die bang zijn hun ogen te sluiten in hypnose sessies, doen dit vaak liever als eerste). Het is een mooie opstart om daarna met hypnose te gaan werken en met voice dialogue al voorwerk gedaan hebt. Leren een volwaardig facilitator te zijn.

{/tabs