Leefstijl training

Leefstijl is een waarneembaar sociaal gedrag in de vorm van voorkeuren en smaken, zoals mensen die ontwikkelen en etaleren. Dit kan in het algemeen betrekking hebben op een groot aantal zaken, zoals materiële consumptie, vrijetijdsbesteding, esthetische voorkeuren betreffende kunst, muziek, woninginrichting, politieke en morele opvattingen, sociale contacten en gezondheid.

Veranderen naar een gezondere leefstijl is niet zo gemakkelijk. Er moet namelijk gedragsverandering plaatsvinden. Bewust zijn van je risicovolle/niet gezonde leefstijl is erg belangrijk hierin, maar leidt nog niet tot veranderingen. Heel vaak is er sprake van dat er meerdere veranderingen moeten plaatsvinden om tot een gezondere leefstijl te komen. Economische omstandigheden, psychisch welzijn, sociale factoren kunnen de situatie complex maken. Steunend hierin kan zijn bewust te worden van de motivatie en zo een verandering in te kunnen zetten. Ook de functie van de risicovolle/niet gezonde leefstijl en bewust worden waarom je dit doet is vaak van groot belang. Vaak is het moment van aanvang van deze leefstijl terug te halen een goede eyeopener.

Deze bijscholing biedt therapeuten handvatten om hun cliënten te helpen bij het veranderen/verbeteren van hun leefstijl.

De bijscholing leefstijl training kun je als losse cursus volgen, en deze module is tevens onderdeel van onze opleiding hypnotherapie.