Stichting HypenZo Burgemeester Mollaan 34 | 5582 CK Waalre

Intake anders

Intake anders

Lesinformatie

Niveau: Introductie
Kosten: € 290
Contacturen: 12
Lestijden: 10:00 - 17:00 uur
NBVH. studiepunten: 12
PSBK punten: PsBK

Doelgroep

Waarom de intake anders doen? De intake is voor een cliënt erg belangrijk en vaak een spannend gebeuren. De intake vormt de eerste indruk die een cliënt van jou als therapeut krijgt.

Intake anders is drempelverlagend

In haar praktijk werd het Monique van der Klooster steeds duidelijker dat de meeste cliënten vaak al op meerdere plaatsen geweest waren, voordat ze bij een hypnotherapeut kwamen. Bij deze instanties hadden ze al veel van zichzelf en hun verleden moeten vertellen. Alles over hun ouders, familieomstandigheden en meer van dezelfde vragen die ze keer op keer hebben moeten beantwoorden. Dat, terwijl de cliënten het juist over zichzelf wilden hebben. Voordat ze in haar praktijk kwamen, hadden de cliënten al zoveel weerstand opgebouwd tegen hulpverlening, dat zij met veel voorzichtigheid en argwaan aan weer een nieuwe therapie begonnen.

Dat wilde Monique “anders”. Zij heeft in 'Intake anders' een bepaalde vraagstelling ontwikkeld die anders, namelijk kort en bondig, omhoog haalt waar de cliënt mee zit, waarna de cliënt de therapie anders, direct krachtiger, voor zichzelf beleeft door middel van metaforen.

Hypenzo is aangesloten bij:
Image
Image
Image