Docent: Harry Vos
Type opleiding: Vijfdaagse
Niveau: Basis
Kosten: € 625,-
NBVH. studiepunten: 18

Een belangrijke factor voor succesvolle therapie is de kwaliteit aandacht en het empathisch vermogen van de therapeut op specifieke momenten. Mindfulness voor therapeuten ondersteunt dit doordat je als therapeut leert om met aandacht, bewust aanwezig te zijn in het hier en nu en de eigen vooronderstellingen tijdelijk op te schorten, met open milde aandacht.

Mindfulness voor therapeuten geeft houding van milde openheid

Mindfulness voor hypnotherapeuten betekent bewuste aandacht. Met een houding van milde openheid, onbevangen alles wat zich aandient zonder oordeel in je aandacht toelaten: het plezierige en het pijnlijke, het mooie en het lelijke, de ontspanning en de stress.
Mindful Energy Training (MET) richt zich op je hele wezen: lichaam, geest, hart en ziel. Je blijft beter in balans en voelt je energiek en vitaal!

MET is mindful oefenen met een boodschap en bevordert je vitaliteit omdat het de doorstroming van energie bevordert én je tegelijkertijd meer inzicht krijgt in hoe je (anders) kunt omgaan met situaties. Sommige oefeningen zijn bedoeld als metafoor voor situaties in je leven. Zo wordt je lichaam een effectief instrument om te leren en jezelf te ontwikkelen. De oefeningen helpen je om je balans te (her)vinden en te centreren in lichaam en geest.

In de module Mindfulness voor therapeuten zijn sommige oefeningen statisch, ze worden uitgevoerd met het lichaam in rust zonder te bewegen. Dit zijn de ontspannings- en/of meditatieve oefeningen. Andere oefeningen zijn dynamisch ze worden in beweging uitgevoerd, individueel of samen met anderen. Voor alle oefeningen geldt dat je bewust je aandacht richt op wat je ervaart in het huidige moment.

Met het geleerde uit de module Mindfulness voor therapeuten kun je elk moment ervoor kiezen om het pad van oefening in te gaan en te beginnen met wandelen. Het gaat niet in de eerste plaats om de bestemming, maar om het gaan van het pad. Hoe langer je wandelt hoe meer je ziet.

Wil je meer informatie over de module Mindfulness voor therapeuten? Neem dan contact op via het contactformulier. O.v.v. Mindfulness voor therapeuten.

Hypenzo is aangesloten bij:
Image
Image
Image