Bijscholingen

De bijscholingen kunnen als losse module worden gevolgd.

De volgende modulen tesamen vormen de opleiding Psychosociale basiskennis:

Sociaal panorama (basiskennis)

Sociaal panorama (basiskennis)

Ontdek het Sociaal Panorama, zoals oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’90 van de vorige eeuw door NLP-er Lucas Derks. Deze veelzijdige methode wordt inmiddels wereldwijd onderwezen, maar is in Nederland nog relatief onbekend.

Jouw plek tussen anderen heb je onbewust vastgelegd. Daardoor blijf je wie je bent en zoals je bent, ook al wil je het misschien anders. Relaties worden binnen het Sociaal Panorama-model opgevat als onbewuste constructies die we hebben gemaakt in onze mentale ruimte. We beleven mensen die we kennen op een plek ten opzichte van onszelf, en die plek bepaalt de aard en kwaliteit van onze relaties. Met behulp van Sociaal Panorama kunnen problemen met intieme relaties, zelfvertrouwen, conflicten, macht, families en teams relatief eenvoudig geanalyseerd en opgelost worden.

Deze 2-daagse biedt je een gedegen basiskennis en -vaardigheid van Sociaal Panorama. Je ontdekt uitgangspunten als ‘relatie is locatie’ en de Wet van Derks. Vooral gaan we aan de slag met heel praktische technieken voor het onderzoeken en bijstellen van het familiepanorama van je cliënt en voor het verbeteren van zijn zelfbeeld. Deze technieken ga je in de workshop zorgvuldig aanleren en toepassen, zodat je ze direct daarna kunt gaan gebruiken in de praktijk.

Voor therapeuten die overwegen de opleiding tot Sociaal Panorama Consulent te gaan volgen is deze 2-daagse een waardevolle voorbereiding, die je helpt met nuttige voorkennis te beginnen aan de opleiding. Deze 2-daagse is echter een afgeronde training. Na afloop beheers je diverse bijzonder simpele en doeltreffende technieken.

{tabs Doelgroep}

  1. De psychosociale therapeut in het complementaire werkveld
  2. Professionals in de geestelijke gezondheidszorg
  3. Hypnotherapeuten
  4. Maatschappelijk werkers

{tabs Accreditaties}

  • NBVH 12 studiepunten

Mocht deze cursus niet geaccrediteerd zijn door de voor u relevante beroepsinstantie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te bekijken of accreditatie mogelijk is.

{/tabs}

Evenement-informatie

Startdatum 14-01-2022 10:00
Einddatum 14-01-2022 17:00
Max. deelnemers 12
Prijs per persoon €325,00
Dag 1 14 januari 2022
Dag 2 21 januari 2022

Docent(en)