Oog voor seksualiteit

Oog voor seksualiteit

Uit onderzoek blijkt dat veel hulpverleners nalaten om klanten te vragen naar hun seksleven, terwijl dit voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel is van hun leven. Het doel van deze tweedaagse bijscholing is om hypnotherapeuten en vele andere professionals in de gezondheidszorg te helpen om gemakkelijker het gesprek aan te gaan over seksualiteit. Dit zal worden bereikt door:

  1. Het aangereikt krijgen van de geschiedenis van en diepgaande kennis, mythes en misvattingen over seksualiteit en het belang van lichaamsbewustzijn.
  2. Te leren met welke vragen klanten komen over seksualiteit en hoe hierop in te gaan
  3. Uitwisseling hoe jij het doet in je eigen praktijk, waar loop je tegenaan
  4. Oefeningen waarbij met hulp van een casus of eigen ervaring gesprekken over seksualiteit worden gevoerd, met aandacht voor het ongemak en\of de emoties die ontstaan en hoe daarmee om te gaan.
  5. Opdrachten voor oefeningen die jouw begrip van aanraken en aangeraakt worden en gevoelsbewustzijn (interoceptie) zullen vergroten (niet-seksueel)
  6. Reflectie over en evaluatie van deze oefeningen en opdrachten.

Deze bijscholing is veilig, respectvol en betamelijk. Er worden aanraakoefeningen gedaan, maar nooit seksueel of op intieme lichaamsdelen. Deelnemers mogen altijd kiezen niet te antwoorden op schriftelijke of mondelinge vragen of niet deelnemen aan opdrachten of oefeningen. De inbreng van hun eigen expertise wordt gevraagd en gewaardeerd. Er zijn twee opdrachten waar de deelnemers iets bij zichzelf onderzoeken, deze worden als opdracht meegegeven om dat thuis, in alle veiligheid en betamelijkheid te doen.

Alle blokken zullen starten met een korte lichaamsgerichte opdracht, zoals een geleide meditatie, een lichte trance, tai-chi oefeningen en shaking. Een wakker lichaam betekent een wakkere geest die beter informatie kan opnemen.

De bijscholingsdagen bestaan uit opdrachten of oefeningen en zijn interactief. De benodigde kennis wordt vooraf in een reader aangeboden. Zo blijven de deelnemers betrokken en actief en leren zij door te doen of door bij te dragen.

Deze bijscholing wordt verzorgd door dr. Carla Rutgers, relatietherapeut en coach voor seksualiteit. Zij ontwikkelde het model van seksuele persoonlijkheid met een bijbehorende test.

www.jouwseksuelepersoonlijkheid.nl

Bijscholing-informatie

Startdatum 15-10-2022 10:00
Einddatum 16-10-2022 17:00
Max. deelnemers 12
Prijs per persoon €325,00
Dag 1 15 oktober 2022
Dag 2 16 oktober 2022

Docent(en)

Carla Rutgers

Ik ben Carla Rutgers, basistype open relatie liefhebber. Ik heb er vele jaren over gedaan om te ontdekken en begrijpen dat ik qua seksuele persoonlijkheid de open relatie liefhebber ben. Dat ik door mijn biologische aanleg steeds gedreven wordt om andere seksuele prikkels of partners te zoeken. Door mijn levenservaring in een aantal langere relaties, mijn avontuurlijke inslag om zaken als een open relatie, parenclubs, tantra, bdsm en polyamorie te gaan verkennen, mijn opleiding als bioloog en latere studie psychologie ben ik de puzzelstukjes over mijn seksuele persoonlijkheid gaan leggen. En uiteindelijk ben ik relatietherapeut geworden.

Hypenzo is aangesloten bij:
Image
Image
Image